Feb
18
2018

Andrea Matić – državna prvakinja u utrci na 60 m na državnom dvoranskom prvenstvu

Poreč ima državnu prvakinju u atletici!
Andrea Matić je na državnom prvenstvu u dvorani za mlađe kadetkinje i mlađe kadete osvojila zlatnu medalju u utrci na 60 metara i time postala najuspješnija atletičarka u povijesti kluba.
To je prva zlatna medalja sa državnih natjecanja za atletski klub Maximvs Poreč.
Još prošli vikend na državnom prvenstvu za kadete (2003. i 2004. god) dalo se naslutiti da će Andrea u svojoj kategoriji konkurirati za jedno od mjesta na postolju, s obzirom da je u dva nastupa rušila svoje najbolje vrijeme te kao najbrža u svom godištu (2005. god), ukupno zauzela 8. mjesto rezultatom 8,26.
Ovoga puta konkurencija je bila primjerenija, odnosno djevojčice rođene 2005. i 2006. god.
Natjecanje je krenulo sa skokom u dalj, na koje se prijavilo 64 djevojčice, tako da se na svaki slijedeći skok čekalo oko sat vremena.
Gubilo se tu dosta koncentracije i snage, pa je mala Andrea sa samo dva izvedena skoka gdje je prvi bio 4,48, a drugi sa malim prestupom oko 4,80, koji je proglašen neispravnim ukupno zauzela 16. mjesto.
Međutim izgleda da je to bilo samo zagrijavanje za ono što je slijedilo, utrke na 60 metara.
Raspoređene u 8 skupina, sve djevojčice su prvo trčale polufinalne utrke, da bi se po rezultatu najboljih 8 plasiralo u finale.
Andrea je istrčala osobni rekord i sa fantastičnih 8,18 zauzela 1. mjesto te se tako istaknula kao glavna favoritkinja za zlatnu medalju, s obzirom da su ostale djevojčice raspoređene od 2. do 8. mjesta trčale između 8,35 i 8,55.
U finalu je Andrea još popravila svoje vrijeme, doslovce pomevši konkurenciju i osvojila zlatnu medalju sa nevjerojatnih 8,11.
Ovim nastupom pokazala je kako se predanim radom i kvalitetnim pristupom te izvršavanjem svih trenažnih zadaća može postići jako puno i dogurati daleko.
Andrea je već 4 godine u atletici i ovo, zasigurno, nije njezino posljednje zlato – najljepše stvari tek su pred njom.
Čestitke Andrei i trenerima Miroslavu Vraniću i Matiji Lisecu.