Mar
11
2018

Kros u Labinu – 3. kolo Kvarnerske lige

Atletska Kvarnerska liga se protekle subote preselila u Istru, točnije u Labin, gdje je održano 3. kolo Kvarnerske lige, a ujedno i ekipno prvenstvo u krosu.
U predivnom ambijentu Parka skupltura Dubrova, mladi atletičari su odmjerili snage u jednoj od najzahtjevnijih atletskih disciplina.
Tako su cicibani i cicibanke trčali 300 metara, limači i limačice 600 metara, mlađe kadetkinje 800 metara, mlađi kadeti i kadetkinje 1000 metara, kadeti i mlađe juniorke 1500 metara, a mlađi juniori 2000 metara.
Za ulazak u konkurenciju osvajača pehara, svaki klub je morao imati najmanje 3 sudionika, koji su onda po rezutatima osvajali određen broj bodova. Naravno, što je više trkača iz pojedinog kluba, šansa za osvajanje pehara je veća.
Porečki Maximvsi ovoga su puta desetkovani prehladama i ostalim obvezama, sudjelovali u polovičnom sastavu i tako smanjili izglede za osvajanje postolja.
Samo su mlađi juniori u sastavu Teo Matošević, Antonio Matić i Alen Bosanac, osvijetlili obraz porečana i osvojili ukupno 3. mjesto.
Od ostalih sudionika iskazali su se Andrea Matić koja je bila 2. na 800 metara i Matej Oplanić koji je bio 4. na 1000 metara.